2.7. 3.7. 4.7. 5.7. 6.7. 7.7. 8.7. 9.7. 10.7. 11.7. 12.7. 13.7. 14.7. 15.7.

Kromě fotek tu máme pár informací navíc.

Počasí: oblačno

Jídelníček:cereální rohlík, máslo,okurka, rajská omáčka, knedlík, sušenka, bramboráky

Nezapomeňte se sem podívat zase zítra.

Oživení Leontýnky

Dopo:

Naše třída se pravidelně podílela na úpravě hradu. Už nám chybí jen střecha. Dnes jsme dělali tašky na střechu. Snad to dobře dopadne. Dopoledne jsme za deště hráli kopanou proti menším chlapcům. Na druhé straně hřiště stály ženy a dívky. Rozhodovaly až penalty. A vyhráli naši kluci.

Odpo:

O poledním klidu se rozbouřila bitva o postup v turnaji v petangu.Navečer jsme pro změnu hráli softbal s vedoucími. Byla to remíza.

Večer:

Večer pan učitel, Jenda za pomoci skřítků odvedl děti ku slavnostnímu předání hradu. Zde jsme slyšely projevy a slavnostní předávání hradu dětem. U této příležitosti byla slavnostně zvednuta střecha hradu. Jouza měl oslavný projev pro děti. Nakonec chtěl prodat trpaslíky alá gips za 300 Kč za kus i s lopatičkami. Trpalíci mu ale utekli. Pan učitel nám ještě citoval z knihy, že můžeme oživit jednu osobu, a to Leontýnku. Každý z nás cestou do tábora měl za úkol sebrat jednu kopretinu a tu donést k ohništi. K ohništi přišel rytíř Brtník s Leontýnkou. Leontýnka byla smutná a chtěla jít za dětmi.Rytíř za pomoci dětí použil kouzla a čáry. Leontýnka se stala dívkou a odcházela s Jeníkem. Slíbila, že bude nosit tatínkovi Francův nápoj. A to už je vážně konec našeho příběhu.

Nakonec jsme si pustili film v letním kině. Počasí stálo při nás, už během filmu hřmělo a nebe prosvěcovaly blesky, ale pršet začalo téměř hned po závěrečných titulcích.

[]