2.7. 3.7. 4.7. 5.7. 6.7. 7.7. 8.7. 9.7. 10.7. 11.7. 12.7. 13.7. 14.7. 15.7.

Kromě fotek tu máme pár informací navíc.

Počasí: obloha jako vymetená,sluníčko svítilo celý den

Jídelníček: paštiková pomazánka, polévka s játrovými knedlíčky, kuřecí plátek s rýží, buchta s broskvemi, rybí filé

Nezapomeňte se sem podívat zase zítra.

Zápis z veřejného zasedání obecní rady

Dne 6.7.2011 se sešla obecní rada obce Doksy ve složení předseda obce, Jouza, Pilátová,pan učitel.

Projednané body:

1. Co bude s hradem Brtníkem?

2. Kulturní vložka.

Na dnešní veřejnou schůzi rady obce byli pozváni všichni navrhovatelé plánů na úpravu hradu Brtníka. Byl přizván zástupce z řady dětí Jenda.

Bod 1.:

Jako první přednesl svůj návrh Jouza, který si přečetl, co děti napsaly. Byla vyzvána Pilátová k citacím, co všechno nezletilí bez dozoru dovedou. Jenda si v průběhu jednání nesedl a plakal z oka. Následovala řeč Jouzy o důležitosti a významu pěstování žampionů. Došlo také na jejich chuť- žampiony nadívané, máslo, žloutky a pak sůl.... Pilátová ocenila zlatá slova švagra. Posléze si vzal slovo učitel,který upozornil Jouzu na jeho vědomosti ohledně dějepisu a prospěchu ve škole. Jouza panu učiteli vysvětlil, že umí počítat, ale že děti nemohou postavit třeba střechu. Pilátová podotkla, že by si mohly způsobit úraz. Následně přednášely svoje návrhy děti, co by se na hradě mohlo pořídit a dělat. Padly návrhy na knihovnu, klubovnu, muzeum, hernu apod. Následovalo hlasování rady o tom, komu připadne hrad. Pilátová a Jouza hlasovali pro žampiony, předseda a učitel hlasovali pro děti. Z tohoto nerozhodného výsledku se odročilo jednání ohledně hradu na další schůzi rady obce.

Bod 2.:

Rada vyzvala děti k jednotlivým vystoupením, kterým se snažily vysvětlit, co se na takovém hradě vše dá dělat a jak by měla rada postupovat. Rada zhlédla pohádku o princezně, trpasličí návrh hradu, jak se pobavit na hradě, písničky na téma hradu Brtník, svatbu na hradě, novou pěstírnu žampionů a ostatní.

Rada poděkovala všem učinkujícím slavnostním zapálením ohně a ohňostrojem s nejkrásnějšími barvami.

Poznámka:

Na závěr před usnutím děti mohly zhlédnout stínové divadlo O Bílé paní a Kořínkovi.

[]